Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4

KPN ziet omzet verder dalen
25-10-2011

De omzet van KPN daalde vorig kwartaal met 115 miljoen euro tot 3,26 miljard euro. Die afname kwam door lagere inkomsten op de Nederlandse markt voor mobiele telefonie. In het buitenland waren de opbrengsten stabiel. De nettowinst van KPN kwam met 368 miljoen euro ruim 9 procent lager uit dan een jaar eerder.

De resultaten waren minder dan analisten hadden voorspeld. Zij rekenden gemiddeld op een omzet van 3,31 miljard euro en een nettowinst van 423 miljoen euro.

Nieuwe abonnementsvormen

KPN waarschuwde eerder dit jaar al voor tegenvallende resultaten, omdat het toenemende gebruik van mobiel internet leidt tot een afname in het bel- en sms-verkeer. Het concern kwam daarom in september met nieuwe abonnementsvormen, waarbij het gebruik van internet duurder is.

KPN boekte afgelopen kwartaal een reorganisatielast van 85 miljoen euro. Mede daardoor liep het bedrijfsresultaat (ebitda) met 12 procent terug tot 1,25 miljard euro. Zonder de kosten van de reorganisatie bleef de daling van het resultaat beperkt tot 5,5 procent.

Solide

KPN verwacht een ,,solide'' ontwikkeling van het resultaat, zonder reorganisatiekosten, in het vierde kwartaal. Het bedrijf ligt naar eigen zeggen nog op koers voor de eerder voor 2011 voorspelde ebitda van minstens 5,3 miljard euro.

De reorganisatie bij het onderdeel Getronics werd afgelopen kwartaal zoals aangekondigd versneld. Daar verdwenen dit jaar al 1350 arbeidsplaatsen. In totaal wil KPN daar circa 2500 banen schrappen.


© 2013  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Design: HJ Media Groep BV