Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4

Halfjaaromzet Detron stijgt ondanks afwachtende markt
02-09-2011

Detron’s CEO George Banken is zeer tevreden over de prestaties van Detron: “De markt is nog wel onrustig en afwachtend. Met name beslissingen omtrent investeringen in hardware en infrastructuur duren langer. Maar Detron heeft toch weer een sterke prestatie geleverd. Dit is het derde opeenvolgende jaar dat we groeien in zowel omzet als winstgevendheid.”

De drie werkmaatschappijen van Detron, te weten Finntax, EspritXB en Kender Thijssen, hebben sterk gepresteerd. Allen hebben stijgingen laten zien van omzet en operationele resultaten ten opzichte van het eerste half jaar van 2010. Daarnaast hebben de werkmaatschappijen opvallende ontwikkelingen doorgemaakt:

  • Finntax is door een overname de grootste ‘hosted voice service provider’ van Nederland geworden. Daarnaast heeft Finntax een T- Mobile Award gewonnen, is het bedrijf premierpartner van Mitel geworden en heeft het een samenwerkingsverband met NEC gesloten.
  • EspritXB heeft Zoranet, specialist op het gebied van breedbandverbindingen voor de retail en de zorg, overgenomen waardoor zij een nog sterkere positie in de retailsector heeft verworven. Daarnaast is het bedrijf door Computable genomineerd tot beste ‘Netwerk en Communicatie leverancier’ voor MKB Nederland en is zij bovendien door het vakblad Winmag Pro uitgeroepen tot ‘MKB Best choice 2010’.
  • Kender Thijssen heeft begin dit jaar ExpertiseIT overgenomen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opslaan en beschermen van bedrijfskritische data. Ook heeft Kender Thijssen goede resultaten geboekt met haar diensten op het gebied van werkplek-uit-de-muur.

Volgens Banken is het succes van Detron aan de strategie te danken: “Onze strategie en aanpak wordt door klanten erkend en beloond. Detron kan via de diensten van haar dochtermaatschappijen een totaaloplossing voor de (flexibele) werkplek aanbieden. De overnames die Detron heeft gedaan, en gaat doen, passen allemaal in deze strategie.”

Over Detron ICT & Telecom Groep
Detron ICT & Telecom Groep is opgericht in de zomer van 2008 en heeft geïnvesteerd in bedrijven die ICT- en telecommunicatie- dienstverlening bieden voor de zakelijke markt. Elk van de bedrijven richt zich op een afzonderlijke discipline, opereren zelfstandig, maar werken als één als de vraag van de klant dit verlangt. Detron gelooft dat de toenemende vraag naar geïntegreerde spraak- en datadiensten en geïntegreerde vaste en mobiele oplossingen, het noodzakelijk maakt dat Detron beschikt over kennis en ervaring met betrekking tot alle aspecten die daarbij horen. Maar elk van de bedrijven is ook heel goed in staat zelfstandig die specifieke dienstverlening te bieden waar de klant om vraagt.


© 2013  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Design: HJ Media Groep BV